ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αγγελική Γουδέλη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Λονδίνο Εφαρμοσμένη Ψυχολογία και Φιλοσοφία στο University of North London (B.Sc. in Applied Psychology & Philosophy). Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ο πρώτος έχει αντικείμενο την Επιχειρησιακή Ψυχολογία (M.Sc. in Business Psychology, University of Westminster) και ο δεύτερος την Ανθρωπιστική Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Μ.Α. in Humanistic Integrative Counselling & Psychotherapy, University of Middlesex).

Έχει λάβει εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και της Παχυσαρκίας στο Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών του Λονδίνου (National Center For Eating Disorders) και για τη χορήγηση και ανάλυση του τεστ ψυχολογικής αξιολόγησης M.M.P.I. (Minnesota Multiphasic Personality Inventory) στο Κέντρο Ψυχολογικής και Γνωστικής Αξιολόγησης στην Αθήνα. Επίσης έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά/επαγγελματικά σεμινάρια με θέματα όπως η Ψυχοπαθολογία, Διαχείριση του Άγχους, Διαχείριση του Πένθους, Διεργασία των Ονείρων και πολλά άλλα.

Στο παρελθόν έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» και στο Παιδικό Χωριό S.O.S. Βάρης. Είναι κάτοχος άδειας άσκησης Ψυχολόγου από το 2009 και έκτοτε εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας «ΠΟΡΕΙΑ» και με το Κέντρο Ψυχοφυσιολογικής Εκπαίδευσης «ΝΕΥΡΟΑΝΑΔΡΑΣΗ».  

Από το 2007 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με την Ψυχίατρο – Ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Μοσχονά. Με βάση την εκπαίδευση και την εμπειρία της ακολουθεί την Συνθετική προσέγγιση στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία συνθέτοντας τεχνικές από τρεις βασικές προσεγγίσεις: την Προσωποκεντρική, την Ψυχοδυναμική και τη Γκεστάλτ.

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης, από το 2011 συμμετέχει σε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών για την Θεραπευτική Προσέγγιση Gestalt, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το Ινστιτούτο Γκεστάλτ του Σαν Φρανσίσκο (Gestalt Institute of San Francisco) και διδάσκεται από τους πλέον καταξιωμένους θεραπευτές Gestalt από όλον τον κόσμο (Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο, Παρίσι, Τόκυο). Από το 2013 βρίσκεται και σε επίσημη συνεργασία με το Gestalt Institute of San Francisco ως μέλος του δικτύου συνεργαζόμενων θεραπευτών του Ινστιτούτου στην Ελλάδα.